II. Искрата любовна
Искрата любовна от Бог сътворена,
при среща с душите за обич пробудени,
прониква в сърцата, щом е споделена,
събира в семейство жена и мъж влюбени...
След много животи... Пристигне ли злото,
в минути, когато е нужно решение,
те двамата вече не спорят в леглото,
че то за любов е и за сътворение.
На двора посрещат го – там под лозницата...
Богата трапеза ... Напоено, сито ...
Под звуци на валса, хоро, ръченицата
легло му застилат да легне и спи то.
Кармичните връзки се с мир погасяват.
Не си ли простите, те пак се засяват.
25 април, 8:50 часът –
15 юли 2023, 16:30 часът
© Иванъ Митовъ Всички права запазени