... навярно в сухите леса –
там, дето шушнат ветровете,
за малки капчици роса
е жадно всяко крехко цвете...
Там, в тая дива красота,
е скрит божественият смисъл,
и Бог в небесната Вода
е прости формули записал.
С тях всяка твар е съживил,
с лъчи стопил е ледовете,
и цветно семенце спасил,
което утре ще берете!
... навярно Бог вода е пил,
когато нейде никне цвете...
29 юни 2017 г.
© Таня Чардакова Всички права запазени