Съдбата I
За всеки, тя пътна е карта космична,
не може човекът с ръка да изтрие,
разплита житейската плетка кармична,
от нейния извор той цял живот пие.
Звездите излъчват светлинни фотони,
извайват човешкото тяло в утробата,
предават в наследство безценни хормони,
с добрите и лоши черти от природата.
При всяка проява – духът се повдига,
прибавят се нови филизи и корени...
За минало време е Родова книга –
със страници златни – с години затворени.
Незримо отвежда по път към спиралата,
насочва към правда или към покварата.
27 юни, 20:10 часът –
23 август 2023, 12:30 часът
Съдбата II
Тя е безпристрастна – добра е и лоша,
от нея не може човек да избяга,
дори разгневен да запрати към коша
и в ада ще слезе – ръка му протяга.
Звездите чертаят съдбата човешка,
незримо я водят по път на спиралата,
дали е тя лека или пък е тежка,
насочват към правда или към покварата.
Частица, с която духът се повдига,
е втъкана в нишки и пуснала корени,
за минало време е родова книга,
с изписани страници с шифър затворени.
Орисва при раждане ... Картите скрива,
чрез нея човек пред света се разкрива.
27 юни, 20:10 часът –
24 август 2023, 14 часът
© Иванъ Митовъ Всички права запазени