Лисицата днес си прибра опашката.
Спокойствието на зайците
боядиса в свежо трънака.
Вървя и си мисля – да захвърля ли прашката
или преднамерено да развея байрака.
Сто гарги да грачат гладно по клоните
вълците да се облизват
как ли ще ме догонят те
ако светината пронизва.
В гората е опасно на здрачаване
в разсъмнало се къпе тишината.
Заспиват зверовете в собствен сън,
а на прощаване
сънуват
как издърпвам сянката си
за косата.
© Христина Всички права запазени
боли остатъчната сянка...
а пънчето ще е ключа
в света на сенките расте дилянка...
Светлото идва само когато
Пеперудите луди танцуват в душата
С уморени криле на ваятел
светло раздава само приятел...