Непораснало мое момиче,
аз съм същото щуро момче,
цял живот учих се да обичам,
но се връщах все в твойто сърце...
И залъгвах очите си с жажда...
но прегръщах във спомена теб,
колко пъти насън се прераждах
от парче разтопен с чувства лед...
Колко пъти в смеха ти мечтаех
и протягах самотна ръка,
със целувки извивките ваех
на една полудяла река...
И сега, ти ми хвърляш въпроси
с тези тъй уморени очи:
Не ме питай за мене какво си,
във косите ми всичко личи...
© Михаил Цветански Всички права запазени