7.07.2009 г., 20:31 ч.

Среща 

  Поезия » Любовна
887 0 1

И днес не срещнах Любовта.

 

Навярно някъде се шляе

и е забравила за мен,

за срещата на чаша чай

и за билетите за кино...

Навярно тръгнала е с друг

да се разходят двама в парка,

да я прегърне и да спрат

и после тя да го целуне...

 

Аз дълго чакам Любовта,

 

а тя зад ъгъла се крие

и ме поглежда дяволито

с маслинените си очи

и после в нищото се скрива...

Ще чакам.... нищо, че горчи

и от студа се цял разтрисам...

Тя някога ще долети

и в дланите ми ще се сгуши...

Ще бъда друг,       

                   ще бъда Бог

и ще раздам на всички обич...

 

Защото срещнах Любовта!

© Марин Ташков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще я срещнеш -
    в случайна усмивка,
    във куплет на незнает поет.
    Тя понякога дълго се скита...
    но ще спре, точно при теб!
Предложения
: ??:??