17.04.2020 г., 9:10 ч.

Стига 

  Поезия » Философска, Друга
381 0 0

Стига терзания и грешки,

стига страх от тъпи пешки,

не искам вътрешния мир,

искам чувствата човешки!

 

Да мразя свирепо искам,

да наранявам,

да не съм такъв поет,

да не мися колко ще е дълъг тоз коплет,

да се разливам, пия и дивея,

да съм див и зъл, с пълно гърло да злобея,

да не спазвам чужди правила,

да ходя с вдигната глава.

Искам с крясаци да мразя,

искам да не лазя,

искам да я няма тъмнината, 

да се изплюя искам на зората!

Искам да изчезна, да заспя в своя свят,

искам да е само мрак!

 

Писна ми да спазвам чужди правди,

писна ми да пляскам просто ей така,

писна ми от тази овча вяра,

писна ми от вашата суета.

 

© Димитър Кожухаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??