17.08.2024 г., 1:28 ч.  

Светли безсъници 

  Поезия » Философска
106 0 2

От усмивка и песен, и блясък на минала слава,
и в един по-човечен от хората тръгнал си свят,
там живеят онези, които отдавна не спят,
пишат стихове тъжни. То друго какво им остава?

 

И самотна душата им пак е и млада, и дива,
и на стоп пропътували пътя трънлив, и нелек,
през деня са невидими, нощем растат до човек,
до поет, до звезда... Лудостта им така им отива.

 

И в сърцата безсъници светли и обич отглеждат,
днес за никого даже не чинят и пукнат петак,
и когато си тръгнат ще хванат последния влак...
Тихи пътници, странни – поели към гара Надежда...

 


https://youtu.be/LNy8r-ZgKgQ?si=pj5Be-DDS-rNntZV

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??