1.08.2021 г., 21:53 ч.

Събудени мисли 

  Поезия » Философска, Друга
204 1 1

Късна нощ – сънят избяга,
скри се някъде във мрака.
Вечно будните ми мисли
те въздишат тук на листа.

 

Ровя в миналото – страшно!
Много тъжно – много мрачно!
Наранена стигнах Ада
и безсилна в него падах.

 

Но сърцето пак пулсира,
иска ми се да не спира.
И прегърнах самотата -
миг един, но на Земята.

 

Да боли, да пари в мене,
но за стих да имам време.
Болката си нося права,
пък каквото ще да става.

 

Стиховете ме изправят,
като слънце ме огряват.

В моя свят открих доброто,
в другия – ох, там е злото…

 

И с приятели различни,
със души все поетични,
палим огън на Земята,
да пребъде светлината!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??