СЪМНЕНИЯ
Тъй дълго, дълго търсех себе си
и има дни, когато съм си с мен,
но щом за малко се оставя на съмнения,
денят помръква ням и вледенен.
Тъй дълго, дълго питах себе си:
"Коя си ти? И имаш ли цена?"
А отговорът, знам, е в мен, той дреме си,
от мене чака да го подредя.
Започвам, значи, тъй - махнете се, съмнения,
идете си във дън земя.
Тогава ще пробляснат и умения
и ще вилнееме в светлина.
© Анка Келешева Всички права запазени