В обвивката на здрача късен
оставям те да се родиш,
да чистиш вятъра покрусен -
той бавно милва те да спиш…
Тъй сънена и непокорна,
замислена за някой миг,
разбиваш глинената стомна
с отчаяно-любовен вик…
Поставяш своите идеали
на звездния си небосклон,
тишината ти така ги гали -
сърцата, паднали в погром…
© Георги Георгиев Всички права запазени
Поздрав