На август съм топлите, нежни лъчи,
които по женски тела разпилявам.
Морето съм топло, където и ти
се къпеш, а аз по теб обикалям,
защото съм ласка, която копнее
да бъде усетена, да бъде приета,
а морският вятър в косите ти вее,
и вятър съм вече, и галя с ръцете
невидими свои - откраднах си шапка,
с която окичих плашило самотно,
а то ми отвърна с усмивчица сладка,
защото във него събудих живота...
Такъв съм си аз, на август приличам,
и лятното нося във мен окрилен -
Това е така, защото Обичам, Обичам,
и сърцето ми Слънце е в топлия ден.
15.08.2023.
___
Вдъхновението ми идва от стихотворението "На август луничките" с автор, Скитница.
Благодаря сърдечно на Скити за него.
_____
© Георги Каменов Всички права запазени
Наистина, забавно се получи.
Благодаря ти и за вдъхновението, и за чудесните ти слова 🙃