14.09.2024 г., 17:42 ч.

Сърцето ми е пълно със звездички 

  Поезия » Философска, Друга
107 1 0

 

 

Събудих се тъжен

с' сърце натежало, 

с отпуснато тяло,

и вкус в мен на въглен.

 

Но трябваше зъби 

да стисна и пак

сред нощния мрак,

в който всичко се губи

да водя борба

с живота... и с' себе си...

Прибавих поредните белези

в тефтера на свойта съдба.

 

И тръгнах... тогава зората 

роди се и в нея видях

слабостта на всеки мой страх

пред светлината. 

 

И въздух поех -

Тъгата, подвила опашка,

побягна със яростна крачка,

а аз от небето си взех

звездичка-надежда една

и слях я със своята плът,

където в едно днес туптят

сърцето ми... и тя!...

 

Това е и не, че не ставам

понякога пак в мрак студен,

но с утрото свежо добавям

звездичка поредна... във мен!...

 

13.09.2024.

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??