ТАМ НЯКЪДЕ
Там някъде, в светлините
на дансинга и на бара,
танцувате или седите
с догарящата цигара...
Там някъде, в тъмнината
тъжно бляскат бижута -
примамки за непознати
пийнали парвенюта...
Там някъде, в тези чаши,
които сега допивате
лежи страхът и се плашите -
тази нощ с кой ще заспивате...
Там някъде днес душите ви
в тази музика са се скътали...
Какво толкова, че изтрит е
от тайна сълза гримът ви...!
Там някъде, отпред, чака
едно такси с маршрут за някъде,
за да ви отведе в мрака,
прегърнати пак от някого...
01/10/2009
© Георги Ванчев Всички права запазени