28.09.2024 г., 8:09 ч.  

Ти си блед 

  Поезия » Любовна
111 1 0

Ти си блед, и не че е бледа твойта кожа, 

ами сърцето ми отказа вечно да търпи.

Избледня така и блясъкът от ножа, 

с който ме прободе и остави рана да кърви.

 

Тече кръвта ми по колона от седефен гипс -

тече, но продължава, не изтича.

Като черешов сок излива се към Стикс

и се по пясъчната маса бавно, мудно стича.

 

Избледня за мен, ти принце на зората!

Превърна се във фигура от мрамор твърд и бял.

Реклѝ са мойрите - такава ти била съдбата -

да си все забравен и обгърнат от

печал!

© Македонско Девойче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??