Капка момиче
Крехките клони свирепо се чупеха
в кротката ярост на вятъра.
Очи запленени от вълшебната гледка,
розов цвят земята покри.
Стъпихме боси на нежна покривка,
пътека от восък, лист на кокиче
и моите шепи разтворих, аз го разбирах,
тя е капка момиче.
А жадувам за дъжд и неговата тайна,
живея веднъж, пази ме от мрака,
рисунка на сянка, светулка, угарка,
това, запомни, не са просто неща,
Дървесна кора, пази живота в гората.
умът сега си представя,
така оцелява, книги и думи,
тя е читанка.
Вековни дървета в смолата се давят,
обикнали грешки, плод не прокарват,
от него издигнато горе,
листото корена помни, така процъфтяват.
С отрова в словата недей,
говори ми тихо и леко,
вино в мен налей,
да те виждам, Любов,
двойно по-често.
Не казвай "не мога да скоча".
Небето тебе зове!
Съществувай!
...както се виждаш,
живей както се диша,
радостта в теб се намира,
лудостта е нормална причина,
младостта ти е сила,
разбери, мъдростта ти разбира.
ТИ СИ КРАСИВА!
© Иван Ценов Всички права запазени