Той е всички мъже и по мъжки мълчи,
но когато говори – говори...
Хвърлят маски в очите му всички жени,
а пък той до една ги разголва...
---
Знае всичко за хумора и трагизма в контекста
и когато му креснат "Животно!"
Показва на скучните и поетесите,
че не спи под пижамата с потник.
Като скитник държи свобода на каишка.
Реже корен с танцуваща брадва.
Под набола брада се усмихва за нищо,
плюе кръв и зъби щом потрябва.
От ръждясали ноти светъл блус напечатва
във очи Пенелопно очакващи... други.
Има памет за дъжд, козина единачна
и на две не дели ни вина, ни заслуги.
---
Той е всички мъже, но на тях не прилича,
има свое море и брегът му е истински,
и не пъди жените – те сами си отиват,
щом наситят плътта си с вълните му.
"Като скитник държи свобода на каишка.
Реже корен с танцуваща брадва."!!!!!!!!!!!
Винаги впечатляваш и предизвикваш емоция в читателя!