23.05.2012 г., 13:06 ч.

Толкова е лесно в мъглата 

  Поезия » Друга
471 0 0

Толкова лесно е да си идеш:
 лягаш в пролетната мъгла
 и те понасят мигове
 сиви облаци. Тишина
 
 те пробожда. Питаш се: 

"Съхрани ли ги с "копи-пейст"

 всички думи, примигнали

по лаптопа ти?" В анапест

 
 завалява дъждът навъсено,

 но след малко - виж ти! Дъга!

 А мъглата, разкъсана,
озарява я светлина -

 

 долу сянката ти, накъсана,
 някой в думите ти събра.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??