С дреха от лъжи, ушита
безцелно,
сляпо
през света се скита.
В очи първороден грях стаила,
косите си с мрак е покрила.
Парфюмен дъх след себе си забравя,
следи от пепел по пътя си остава.
Устните ù, с топла кръв напоени,
по млечната ù шия пълзят сини вени...
© Гергана Тодорова-Вачева Всички права запазени