В света лукав, препълнен с лицемерие,
пропит от мъст, лъжа и егоизъм,
където властва (май) високомерното,
във който е на мода (все) цинизмът,
а алчността се пада оправдаема,
докато завистта край нея злобства,
и на пиедестал е изневярата
с убийството (на всичко непорочно),
в света шизофреничен на измислици,
на фалш, несправедливост и тревоги,
стремя се да обичам мен и ближния.
Ще трябва да обикна първо Бога.
© Ивелина Стойкова Всички права запазени