Ние всички редим рими
и разливаме чувства в листата...
На редовете белезникаво сиви
рисуваме шарения свят на душата!
Разказваме любовни неволи
и хорската глупост в аспекти!
Летят ни думите като свободни соколи
и следваме пътя на велики поети!
Минаваме бури, урагани и премеждия,
прохождаме към светли, пеперудено красиви светове!
Вървим стремглаво към душевни безбрежия
и търсим в редовете пристан на нови брегове!
"Скучен е...", казват, "... светът на поета,
затворил се в тъмната стая, рими реди!"
Но как не разбираш? Не тлее той, а мечтае!
Рисува свят в пъстроцветни висоти!
Затова граби от живота и потъвай...
потъвай в римите на своя сюжет!
За да може след време да казват за тебе:
"Той не бе просто човек! Роди се и живя като поет!"
© Инна Всички права запазени