Бродиш по безкрайната земя,
чужди улици пресичаш
и нанякъде с гълъб случаен отлиташ.
Търсиш нощ и ден,
но няма да намериш така жадуваната цел.
Откъде зная?
Ти си като мен!
Не търси, няма да намериш
красива и реална истина,
в която да вярваш и за която да живееш.
Няма да я намериш.
Тя е в теб и никъде другаде по тази земя.
Сам в себе си основите ù сложи,
изгради я и цял живот я брани!
© Виолета Веселинова - Ил Всички права запазени