"Вечно"
В очите ярко слънце грее всеки ден.
В сърцето само мрак бездънен.
Светът около нас е променен.
В лицата страх и поглед леден.
Сам всеки своя път избира,
намерил стълба - да се възвиси.
В небето облаци намира,
зад себе си следа от огън ще гори.
Защо след всяка крачка има болка?
Нали сред облаците вечно слънцето гори!
Защо гневът расте, а обичта е малка?
Нали усмивката сълзите ни ще замени!
И времето забавило се, но все лети.
Нощта е светла и денят е тъмен.
И никой свят без болка не откри,
а пътят вечно ще е труден.
Оставени в калта лежиме, хора,
с протегнати ръце към чистото небе.
От него върху нас изсипва се отрова,
създадена от същите протегнати ръце.
Грешките на всеки са простени.
Пътека вечна - няма ясен край.
Надеждите в калта са потопени.
Дъното на бездната ли трябва да е рай?
По труден път поел е всеки.
Целта е злото в себе си да победи!
© Горан Русинов Всички права запазени