2.05.2015 г., 19:07 ч.

Вглеждане 

  Поезия » Философска
285 0 2

Вглеждане

 

Тъжиш. И става страшна тишината.
Светът за нас така е сътворен.
Когато гасне паметта в душата -
угасват чувства ден след ден.


Защо си тук, до своя бюстов гений?
Очакваш в изречението:.. "Излез!"
Вземи поредният житейски жребий
и подмини нощта у теб, и днес.

 

Заблуда ли? Отново съществуваш
с товара от измени и от страх.
Недей със пълна чаша да будуваш
сред мислите потънали във прах.

 

Видя ли, облаците тъмно - бели?
И вятъра дъждовен, но добър?
Погледай ги с очите възхитени,
излез навън без цел, и без чадър!

 

Тъжиш. Но има нежност в тишината.
От този дъжд си нов и прероден!
Смутен се вглеждаш във душата...
и виждаш хората край теб, и мен.

 

Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, от сърце!!!.. С най-добри благопожелания!!!
  • Интересно философско стихотворение. Написано с майсторство и много чувства. Хареса ми!
    Поздрав, Лъчиста! Нека светлина от Небето осветява пътя ти!
    Бъди благословена от Бог!Хубав ден!
Предложения
: ??:??