Думите не стигат,
когато трябва да повярваш
на скромните дела.
Величието тук пръст има,
взима връх фалшивостта!
Нелепи са празните слова...
Всички трябва да се заобичат,
ако промяната изповед е наша,
под словото на нечия уста.
Говорим с музика и думи,
стихове, можещите пишат...
А ний, простосмъртните, говорим ли с дела?
Не думи, а дела ни трябват.
Отдавна казана е още
тази теза висша!
И ако тръгваме да променяме Света,
нека в себе си корена намерим.
Стъпките са малки и конкретни!
Затопляме глобално наш'те сетива...
Мозъците са близо до сварени.
Докато изстиваме в душата...
Мислим уж, глобалните проблеми,
а къде остават точно нашите дела?
Какво по-добро направи,
от деня предходен?
© А.А. Всички права запазени