19.09.2024 г., 14:53 ч.

Влакът на раздялата 

  Поезия » Любовна
117 3 2

ВЛАКЪТ НА РАЗДЯЛАТА

 

Есен. Варненската гара.

Влак на седми коловоз.

Предпоследната цигара.

И в очите – ням въпрос.

 

Отговорът – тъпа болка.

Къс. Противен. И нелеп.

Накъде? Защо? И колко?

Цял живот ли все без теб?

 

Ти – в софийската „Обеля“.

Аз – във гръцкия квартал.

Мъж – за Сляпата неделя.

Ти – Жена за бавен валс.

 

Твоите косици – светли.

Чорлавата ми брада.

Низ бездънни километри

от мечтаното ти: – Да!

 

Сбогом! – със прощална роза.

С две-три бири по обяд.

Мъртъв – в стихове и проза.

Жив! – помежду Рай и Ад.

 

18 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 20, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??