А вярно ли красивата дъга
от слънцето изплетен е венец цветя?
Неспирно мигащи звездите -
на ангели очите,
килимът от тревата -
на вятъра косата,
вулканите - горещата ни страст
а кратерите - похотлива гладна паст?
...а пък реките -
са ни сълзите?
И когато падне пълен мрак
Космосът и Земята
изживяват свой любовен акт...
© Ссссс Всички права запазени