Светът е полудял съвсем,
сърдито бие със копито.
Платеното е недопито...
Животът е кръчмар серсем.
Но китно кътче от Едем
в сърцето ми за теб е скрито
и заявявам най-открито:
икона си ми и тотем.
И с теб в езически тандем
за всяка ерес ще нехаем,
в прегръдка щом се очертаем.
От мигове ще изплетем
за всички догми бял покров.
Да бъде ден! Всичко е любов.
© Димитър Никифоров Всички права запазени