Вторични трусове
Последното заметресение отдавна мина.
И мислех, че съм приземена.
И някакси се чувствах оцеляла,
макар несъщата, наопаки сглобена.
Но вторичните трусове ще ме довършат.
Развалят всяка сглобка
на изкуствената ми вселена.
Откакто веднъж изпаднах в безтегловност,
започнах да се удрям във всеки ръб
на неизградената си същност.
И да се треса от всяка невъзможност,
от всеки опит да остана цяла.
Обхващат ме вторични трусове.
Не вярвам в земното притегляне,
щом оставам във висящност
от всяка неизвестност
и от всяка глупава заблуда.
© Мирослава Всички права запазени