23.01.2018 г., 16:49 ч.

Вълчо време 

  Поезия
327 1 4

 

 

 

 

 

Слушам вятъра студен,
а песента му ледноструйна
вълкът събужда в мен
в тази сива нощ безлунна.

 

Своя вой не чувам,
излинял от самота,
но мъжка дива лудост
ме обзема и хрипя ...

 

Озъбен, срещу студа ръмжа -
няма да го пусна в мене,
че във всяка овълчена душа
лед само строшен стене ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??