Каква е тази сила страшна?
Какъв е тоз' порой във мен?
Измива той душата прашна,
но дави утрешния ден...
Какъв е този силен тътен,
разбиващ моето сърце?
Какъв е този дух безплътен,
галещ ме като с перце???
Каква е тази сила страшна,
каква е тази участ зла,
и как така душата прашна
покой не среща сред прахта?!
© Кристина Пейкова Всички права запазени