Едно дете,
заченато с любов,
стои под дървото
на родословието
и узрява в утробата
на мисълта.
Нима това дете
ще открие (подобно Нютон)
новите закони на привличането?
А аз - един неузрял плод
от библейското дърво,
вися между небето
и земята...
И се радвам,
че още неродени гении
сънуват моята мечта.
© Стойчо Станев Всички права запазени