Прекрасно ято, ти защо летиш,
и с фигурите си крилати
какво ли искаш да сътвориш?
- Аз летя и се рея в безбрежни висини
и среща с вятъра аз търся -
дошъл от други ширини...
Той, вятърът-Борей, ни носи приказки
и срещи с други светове...
Полезно е за нас да имаме
такива шеметни криле.
Издигни се високо и стани Ангел-птица ти!
Във висините се Душата рей свободно,
и няма тягост, тежест на крилата,
и свършва вътре в теб борбата.
Ела, танцувай с нас тоз възвишен валс!
Стани един от нас!
© Есфир Асфар Всички права запазени