3.02.2009 г., 13:56 ч.

Заболяха реките... 

  Поезия » Друга
703 0 7
Заболяха реките.
Надежди съхнеха.
Вкамени се молитва.
Риби търсеха въдица.

Гласове заприиждаха,
по върбите се спускаха.
Светлина се процеждаше
на реката по устните.

Облаците се носеха
много бавно и тихо.
А реките умираха.
Спомен ставаше Истър.

Плитко беше дълбокото,
а пък давеше вярата.
Облаците не идваха.
Прах забули олтарите.

Ревна страшно морето.
И водите му хукнаха
наобратно, където
смърт заприщваше устия.

© Лили Радоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??