Отдавна знам, че нещо в мен се свлича –
снегът отгоре вече се топи.
Вода и сняг по тялото се стичат,
но ангелска усмивка ме крепи.
До кости мокър от водите снежни,
надраснал смисъла на своя ден
и със последните си думи нежни
изписвам стих, на тебе посветен.
И този стих след мене ще остане
във твоята душа да се вгради.
Усмивката на тебе ще пристане
и в теб ще светят моите следи.
И туй след време явно ще се случи.
Живота си ще нося на ръце.
Навярно той така ще ме научи:
за тебе да заложа и сърце.
© Никола Апостолов Всички права запазени