Нарисувай ми нещо различно
/да е пито, а все неплатено/
с най-студения цвят на боите,
който няма сезон и значение.
Нарисувай ми нещо живяно,
като малко случайно магнитче,
дето хвърлено вече през рамо,
сочи полюса тих на очите ми.
Нарисувай ми нежна стихия,
по-дълбока от чувства големи
и когато в страха си се скрия,
пресуши дълбините с безвремие.
Синьо морско е жадното синьо.
Аз си знаех, че него ще хванеш
с най-смълчаната четка от всички -
девет бала горещо признание.