14.09.2024 г., 8:45 ч.

Защото съм любов 

  Поезия » Философска
98 0 0

Колко ли вълни съм пропуснала,

когато сушата ме е давила,

счупени криле съм превързвала

(и небето обичам, и земята).

 

Дом си строих в клоните

на мечтите, обрасли с чувства.

В него отгледах децата си,

преживях земетръсите на съдбата.

 

Господи, ти си свидетелят

на всички бразди по лицето ми -

бях и чиста, и свята, и грешница,

само по лист от смокиня в душата.

 

Път съм давала когато ми липсва,

а на всичко отгоре и истински.

Аз – Начало, аз – Край на Земята.

А душата ми мълком никне из пясъка.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??