Здравей!
Хей, здравей, човече!
Хайде да се запознаем.
Да се почерпим с по едно геврече,
с думички да си играем.
Да си разменим усмивка-две,
заедно да се посмеем.
Да се хванем за ръце,
задружна песен да изпеем.
За моите одисеи аз ще ти разкажа,
а ти ще ме слушаш търпеливо.
Твой приятел май ще се окажа.
Май ще си помагаме взаимно.
На твоите мъки аз ще бъда пръв лечител,
а ти - мой най-верен другар.
В живота няма един-единствен победител.
Твой спътник аз ще бъда предан - дори и стар!
© Денис Халил Всички права запазени