Отвън е студено и всичко е бяло,
снегът направил е грозното красиво.
С нежната си ласка гали по лицето
и с ледена обвивка поглъща телцето.
Красиво е и замечтано.
Деца играят, правят снежни топки,
пързалки от пътечки,
снежни човечета с по две очета, носленце и усмивка.
Зимна приказка е през деня,
а нощем става вълшебна забава.
По неотъпкани места огрява уличната светлина,
превръща снега в скъпоценни камъчета
и сгрява всяка душа.
Студът на пръв поглед е мрачен, зъл и нежелан,
но погледнеш ли снежната завеса,
в сърцето ти изгрява звезден миг.
Приказка вълшебна с ветрец от блян
гали и пощипва всеки навън.
И сякаш всичко се изпарява и оставаш само ти и той.
Усмивката ти порозовява и отпиваш глътка...
свобода!
© Валка Всички права запазени
А публикувам тук, защото ми допада идеята да бъда сред добри и най-добрите, от които да се уча по някакъв начин.