“Морето се боричка като коте
със слънцето, попило във вълните.”
Петя Дубарова
Дремещото коте на морето
мърка тихо на замижалия бряг,
а плиснатата слънчева пътека
ми казва със сребърен глас:
„Не се увличай! Ще те ослепя,
загледаш ли ме ти анфас.
© Константин Корадов Всички права запазени