шмугвам се в тунелите на жълтото
което нокти и куки
под алманаха на бръчките
са прели ли прели
дни от ноември юли декември
и е топло в жълтото и е топло
цял оазис време
цял оазис място
безпясъчно
провиквам се и ехото ми шибва
едната буза после другата ушите
когато цар си на акарите
еднакво
жълто
време
вечност
сънуваме омекотител за пране
© Деймиън Todos los derechos reservados