Животът днешен и суров,
на който аз отдавна съм се врекъл,
не се интересува ни от чувства,
нито обещания,
а подлага сърцето ми на изпитания,
в моето сърце има обич не за трима,
има за дузина,
обич чиста като утринна роса,
вплела се в сутрешната красота.
© Никола Диманов Todos los derechos reservados