5 sept 2009, 14:10

Фрактури 

  Poesía
556 0 1

дупка, а в нея газирано:

от твоето и моето ‘защо’


мехурчета на автостоп

за никъде

умират, въздух, защо?


------------


под тънките си пръсти скрих пролука:

през нея влизат мравките на времето

частите ми разглобени

разнасят

ъгъл по ъгъл

стоически

сякаш могат да ме съберат

до мисъл, до отключване на пръсти.


--------


носиш фрактури и не поправяш

нанесеното

то не боли

то чака

бави се до уродливост


за да знаеш мястото си в равнината –

грапав контур частно


колкото и да се проектирам

виждам се асиметричен

на скицата ти

върху смачкана салфетка


ароматизирана, пригладена

защо е бяла?


------------


под стъпките им

долу

долу

искаме, а няма въздух

подпочвени


някога

отгоре

дефилирахме и ние


в траурен плат, а беше лято.

© Деймиън Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??