Сняг занича в прозорец небесен
дето тъмното стъпки отмаря.
Мигом литват крилати завеси
от кристали на земната пара.
По неведоми пътища хуква
нощ с перото на скитаща сова.
Нямам шапка, среброто профуках
до последната лунна подкова!
Стих поляга в легло на тръпчинка
и ме дебне зад чувство лъжливо...
Миниатюрните остри снежинки
разтопяват следите наживо...
То в торба не стои - като шило!
Уж Луната в окови го стиска.
Всички белези тя е разшила,
а сърцето... какво ли пак иска?!
Ех, Любов, тебе още те бива!
Няма трънчето мирис на роза...
Предпочитам сега да заспивам
вместо кардиоанабиоза!
© Todos los derechos reservados