22 ene 2021, 23:00

Спътница 

  Poesía
276 0 0

 

Спомени в главата ми изникват от онези  времена,
когато срещнахме се някъде в небитието. 

Съблечена, от грях неопетнена, като изваяна  от господня сълза, 
привлече ме към себе си,
с неръкотворна красота. 

Пътувахме във вектора на времето като в приказките за деца, 
и танцувахме танго необуздано страстно, в опияняващ плен на любовта. 

Дом наш тялото ми беше, 
чрез което заедно опознавахме света, 
но  усещахме понякога как някога, ще почука на вратата ни
неканен гост - смъртта. 

Извървяхме заедно път не лек, 
на изпитания подложил нашата съдба, 
но  иде краят, идва време за  раздяла,
и уморена тя  от светски норми, суета - призрачно изгубва се
във непрогледно паднала пред нас мъгла. 

На мен  остава да мечтая, 
в избраните от нас за следващ път тела, 
отново моя спътница да бъде тя, наречена от някого - душа. 

 

 


 

© Климентин Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??