6 feb 2005, 12:01

* * * 

  Poesía
1132 0 1

Лятна нощ във планината

лятна нощ във ден чудесен

и утихва във тъмата

на щурците сладка песен.

Лятна нощ така омайна,

а сърцето скача лудо,

радостта му е безкрайна

всякъш нощем става чудо.

Лятна нощ кръвта ти кипва

и ума опианява

лятна нощ щом се изсипва

всичко тъй прекрасно става.

Лятна нощ в града огромен,

светещ като слънце в мрака,

тази нощ е вечен спомен,

всякъш тебе само чака.

Лятна нощ в града е дива,

силна музика те подлудява

ала все така красива

нощта за теб остава.

Лятна нощ всякъш ти шепне:

“Живей! Танцувай! Весели се!”.

В радостно очакване сърцето трепне,

щом нощта прекрасна появи се.

Лятна нощ незабравима,

лятна нощ цари навън,

лятна нощ така любима

ала май било е само сън . . .

© Дени Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??