Може ли да те открадна?
Поне за миг или за ден.
Може ли да си измисля една лъжа,
във която ти си с мен?
Може ли от някой по-дарен,
сума думи да си взема?
Може ли опита на някой по-кален,
за малко да наема?
Та да мога с тях
от вниманието ти да си открадна.
И някоя глупост ще измисля,
поне за миг да ти допадна.
Може ли все пак да ми повярваш,
че само толкова ми трябва.
Само за миг се излъжи
и веднага ще те грабна.
Но аз мога ли до там да вярвам?
Че от една уж простичка лъжа...
С малко думи и любов...
Истина ще сътворя.
© Todos los derechos reservados