И двамата сме лъвове със тебе.
Родени сме един за друг!
О, заедно живеем дълго време...
Не сме си правили до днес напук!
Доброто чувство в нас остана...
И толкова години се търпим!
Събуждаме се мили от зарана
и тръгваме във общия си път!
Във Джунглата си правиме просеки,
към целите си винаги вървим...
Мориме се по стръмните пътеки,
но се стремим да победим!
Ний тръгнахме със тебе отдалече
и вечно за ръцете се държим!
О, петдесет и пет - минават вече...
Познаваме се с тебе и без грим!
За нас семейството остана всичко,
надявам се и тъй да продължим!
Към всички в него съм привързан лично!
Най-много и на внуците дължим!
Пристигат и си ходят юбилеи...
Променят ни се всички времена...
О, срещаме ний всички суховеи
и пазим чест и чисти имена!
14.08.2013 г. с. Драгойново
© Христо Славов Todos los derechos reservados