13 ene 2009, 12:55

* * * 

  Poesía
554 0 1

Любовта била от всичко по-могъща -
не бих повярвала, ако не беше ти.
Но даже разстояния тя не признава, явно,
щом всяка нощ до мен заспиваш ти.
Е, може би не е буквално
и може би прегръдките са само сън,
но за удавника и сламката е важна,
а моите сънища са повече от туй.
В тях настоящето изчезва,
там минало и бъдеще се сливат в едно
и другото е без значение,
щом сгушени сме в топлото легло.

Ти, мили мой, на сутринта недей губи надежда,
срещни ме пак и тази нощ в съня -
ще се целунем
и ще се прегърнем нежно,
за да докажем, че е всесилна любовта.


© Веселина Жечева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??