8 mar 2014, 11:36

А ти от кои си 

  Poesía
450 0 0

А ти от кои си

 


Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна

 

 

 

„Имам си морал,
не съм от тия.
Нали не се броят пари,
дадени на катаджия ?”

Ми каза

и отиде на площада.

 

 

Беше плъзнала зараза,

заради някаква ограда.

То не бяха ден, два,

цели сто и двайсе.

С ученето смогваше едва.

Казах му „слушай, осъзнай се”.

 

 

Веднъж късно се прибра, каза че,
вече били повече бунтари.
Каузата така и не разбрал,

но успели да се вмъкнат,

с транспарант,

в парламентарните кулоари.

 

 

След време, вече бяха утвърдени,
искаха оставка и реформи,

спазването на закони.

Знаеха, за революция са родени.

Спираха ги само кордоните 

от хора в униформи.

 

 

Така стигна се до окупация,
далеч от шум, паваж и заграждения.

Нахлуха в ректората без лоши 

намерения.

Забравили за полицейски палки и кубинки,

патрулираха си на дружинки.

 

                                                                      

В. Николов

 

07.03.2014г.

© Веселин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??